Case

Livspusslet

Projekt där jag arbetat med personlig utveckling.

UTMANING

”Kalle” är trettio år och jobbar inom IT-branschen som konsult. Han har två små barn och kämpar med att få ”livspusslet” att fungera. Han har just blivit teamledare – hans första ledarroll. På hans arbetsplats skämtar man om att när man skriver på som teamledare så har man skrivit under sin egen sjukskrivning. Hans chef erbjuder honom att få en mental sparringpartner!

INSATS

”Kalles” utmaning är att använda sin energi så att den räcker till alla – till medarbetarna, till sin familj och inte minst, till sig själv. Vilka ambitioner är rimliga att ha, hur ska han prioritera – vad är det mest viktiga. Det handlar både om hur man hanterar sin tid och sina tankar och ambitioner! Innehållet i våra samtal styrs av det som ”Kalle” har ett behov av att ventilera och få en rätsida på. Vi gör en analys av hans affärskritiska kompetenser och ledaregenskaper genom att ”Kalle” fyller i personlighetsformuläret OPQ.

RESULTAT

Det ska vara roligt, energigivande och meningsfullt att vara chef! Inte en ständig kamp om tid, karriär och vilja. I ”Kalles” fall har mycket handlat om att följa sin egen inre övertygelse, även om den formella ledarerfarenheten saknas. Att få sätta mål men även gränser. Att lära sig att vara på jobbet när han är på jobbet och att vara hemma när han är hemma. Jag är övertygad om att ”Kalle” på så sätt har skaffat sig en försäkring mot utmattning och att han inte behöver se tillbaka om tio år och ångra att han missade att njuta av ledarrollen, barnen och livet!

Varukorg 0