Case

Outplacement

Projekt där jag arbetat
med personlig utveckling.

UTMANING

”Birgit” hade varit anställd i företaget i 43 år när hon blev uppsagd p. g. a. arbetsbrist. Hon var 59 år och hade ingen specifik utbildning. Hennes arbetsgivare investerade i tio samtal under uppsägningstiden.

INSATS

De första gångerna jag träffade ”Birgit” var känsloladdade. Det var mycket tårar och ilska, oro och förvirring som behövde få komma ut. Efter några träffar förändrades vår timme tillsammans och vi började kartlägga den rådande situationen – hur såg den ut, hur skulle en plan framåt kunna se ut och vad behövde ”Birgit” göra då? Samtalen kom att handla om gamla och nya drömmar och ”Birgit” fastnade för att försöka ta upp tråden som reseledare/värdinna. Vi skrev CV och kartlade potentiella arbetsgivare. Vi tränade telefonsamtal och intervjuer och sedan satte hon igång att ringa och skicka CV:n.

RESULTAT

Att bli uppsagd är bland det mest stressande vi kan vara med om. I ”Birgits” fall spetsades situationen till med att hon bara hade haft en arbetsgivare, en roll och att hon började närma sig pensionen. Under de 2,5 månader vi träffades gjorde hon den svåra resan från att uppleva att allt var slut till att sätta sig och ringa samtal till företag där hon skulle vilja arbeta. Hon gick på flera intervjuer och fick också arbete som bussvärdinna!

Varukorg 0